Мирноградська територіальна громада

Донецька область, Покровський район

21.05.2021 15:10

Які кондиціонери допоможуть заощадити електроенергію

60a7a352cf6b7__Техніка-класу-А.jpg

Синоптики прогнозують відчутне підвищення температури вже наприкінці травня. До настання спеки саме час замислитись над встановленням кондиціонеру. Та який кондиціонер може створити більше комфорту і водночас зменшити витрати на електроенергію? Постачальник електроенергії, газу та енергоефективних рішень YASNO підказує, як визначити продуктивну і ощадливу техніку.

Економні кондиціонери на кожний спожитий кіловат електроенергії здатні виробляти більше енергії холоду або тепла. А показник енергоефективності приладу – це співвідношення його холодильної або обігрівальної потужності до витрачених кіловат електроенергії. І чим такий коефіцієнт вищий, тим більш енергоефективною є техніка.

Сучасні кондиціонери мають сім класів енергоефективності. Вони позначаються на упаковках та інструкціях до приладів латинськими літерами від «А» до «G», де «А» – найвищий клас. Кондиціонери цього класу мають коефіцієнт продуктивності при охолодженні (EER) вище 3,2, а при обігріві (СОР) – вище 3,6. Це означає, що на кожний спожитий кіловат електроенергії такий прилад віддає у приміщення більше 3 кВт холоду або тепла. Тобто для створення комфортного мікроклімату в оселі кондиціонер витрачає менше часу й електроенергії. А кожний «+» поряд з літерою класу свідчить, що енергоефективність даної моделі збільшена ще на 5-10%.

Тож виробники кліматичної техніки вже подбали про те, щоб сучасні кондиціонери були менш затратними. А для збільшення економії на рахунках за електроенергію можна замовити енергоефективний набір від YASNO і перевести роботу енергоємних електроприладів на нічний час.

«Ми допомагаємо клієнтам ставати більш енергоефективними і, як наслідок, сплачувати менше за енергоносії. Тому разом з послугами постачання електроенергії та газу ми пропонуємо ощадливу кліматичну техніку, набори для заощаджень на рахунках за електроенергію, корисні поради в проєкті «YASNO_як заощаджувати» та професійні консультації з енергоефективності від наших спеціалістів», – додав директор YASNO в Донецькій області Олександр Северін.

YASNO-logo.png