Мирноградська територіальна громада

Донецька область, Покровський район

01.06.2021 13:05

Мешканці Донеччини з електроопаленням вдвічі зменшили енергоспоживання в 2020 році

60b6067b9b4e0__Споживання-електроенергії-у-2020-році.png

Клієнти YASNO з електроопаленням у Донецькій області майже на 50% скоротили енергоспоживання: у 2020 році вони використовували в середньому 417 кВт∙год щомісяця у порівнянні з 829 кВт∙год у 2019 році. Натомість домогосподарства без електроопалення на 5% збільшили середнє споживання електроенергії – до 153 кВт∙год на місяць. Для порівняння – в середньому по Україні населення минулого року споживало 168 кВт∙год на місяць.

У рахунках за електроенергію, які клієнти YASNO отримали у травні, міститься інформація про їх середньомісячне споживання електроенергії у 2020 році. Ці дані можна легко порівняти із даними по Україні і області, а також у країнах ЄС, де середнє споживання склало 302 кВт∙год на місяць.

«Комфортно оптимізувати свої витрати на електроенергію можна за допомогою енергоефективної побутової техніки та ощадливих звичок. Якщо встановити двозонний лічильник, то за електроенергію, спожиту з 23:00 до 07:00, можна сплачувати удвічі менше. Такий лічильник можна замовити у складі енергоефективного набору від YASNO разом з послугою встановлення «під ключ», – сказав директор YASNO в Донецькій області Олександр Северін.

У склад енергоефективного набору входить двозонний лічильник з встановленим «нічним» тарифом. Також є програмована розетка, яка дозволяє автоматично вмикати найбільш енергоємні прилади в ощадливий нічний час. А сучасні LED-лампи в наборі дають стільки ж світла та споживають до 10 разів менше за старі лампи розжарювання. Це в комплексі дозволяє економити на рахунках за електроенергію.

Ключова статистична інформація про послуги у сфері енергетики в 2020 році, оприлюднена НКРЕКП, також розміщена на сайті YASNO в розділі «Додаткова інформація».

YASNO-logo.png