Мирноградська територіальна громада

Донецька область, Покровський район

02.06.2021 16:33

Як зручніше контролювати споживання електроенергії?

60b788ccc6613__Як-контролювати-споживання-електроенергії.jpg

Кількість електричних побутових приладів в оселях українців постійно зростає, отже, може збільшуватися і споживання електричної енергії. Щоб краще розуміти, коли саме змінилися витрати і чи потрібно почати заощаджувати, слід контролювати обсяги споживання. Найзручніше робити це в Особистому кабінеті постачальника електроенергії, газу та енергоефективних рішень YASNO.

Моніторинг споживання електроенергії може допомогти родині відстежити, скільки вона витрачає на цей енергоресурс щодня, щомісяця або щороку. У вкладці «Обсяги споживання» Особистого кабінету знаходиться інформація щодо кількості спожитих кіловат-годин електроенергії за будь-який період постачання послуги. А на сторінці «Нарахування та платежі» відображена вся історія оплат. Тож, порівнявши своє споживання та витрати за попередній місяць або минулий рік, можна розрахувати, коли та чому вони коливаються, як спрогнозувати наступний обсяг та чи потрібно шукати шляхи для економії.

Щоб зрозуміти, які саме побутові прилади «з’їдають» найбільше електроенергії, не обов’язково вмикати їх по одному і дивитися на лічильник. Розрахувати середнє енергоспоживання будь-якого домашнього електроприладу допоможе калькулятор енергоефективності на сайті YASNO. А один з найефективніших способів заощадження витрат на електроенергію – використання двозонного лічильника у складі енергоефективного набору від YASNO та програмування роботи енергоємних приладів на нічний час, коли спожита електроенергія коштує вдвічі дешевше.

«Тримати під контролем витрати на енергоносії важливо не лише для правильного розрахування сімейного бюджету, а й для його заощадження. Ми зробили всю інформацію щодо електроспоживання клієнтів доступною в Особистому кабінеті YASNO. Крім того, там зручно сплачувати за світло без комісії та передавати показання електролічильника, щоб нарахування відбувалися лише за фактично спожиту електроенергію», – розповів директор YASNO Олександр Северін.

YASNO-logo.png