Мирноградська територіальна громада

Донецька область, Покровський район

15.07.2021 15:14

Як обрати ощадливий кондиціонер: поради від YASNO

60f026e7c5539__Вибір-кондиціонеру.jpg

Зі спеки на вулиці хочеться скоріше повернутись додому і увімкнути кондиціонер. Та він споживає електроенергію, і за прохолоду вдома надійде рахунок. Втім, сучасні технології допомагають не переплачувати за комфорт. Постачальник електроенергії, газу та рішень з енергоефективності YASNO допомагає клієнтам зменшувати витрати на електроенергію, надаючи поради та консультації з енергозбереження, а також пропонує «розумну» техніку. Тож жителям Донецької області стануть у пригоді наступні поради з вибору ощадливого кондиціонера.

Визначте необхідну потужність кондиціонеру. На охолодження 10 квадратних метрів приміщення потрібно 1 кВт потужності приладу. До цього показника варто додати:

  • 0,3 кВт – якщо кімната на сонячній стороні;
  • 0,2-0,3 кВт – на кожну одиницю техніки, яка гріється;
  • 0,1 кВт – на кожну людину, яка постійно перебуває в кімнаті.

Замала потужність змусить кондиціонер постійно працювати і витрачати більше електроенергії. Тож слід або правильно розрахувати її самостійно, або обрати кондиціонер, де вже визначена рекомендована площа приміщення.

Дізнайтесь клас енергоефективності. Знайдіть його на ціннику чи етикетці на приладі або подивіться в інструкції. Коли клас енергоефективності «А» та вище, то кондиціонер витрачає менше часу й електроенергії на досягнення необхідного результату. Бо на кожний спожитий кіловат електроенергії такі прилади здатні віддавати у приміщення більше 3 кВт холоду.

Оберіть тип кондиціонеру. Кондиціонери з інверторним двигуном мають беззаперечну перевагу над звичайними: за досягнення необхідної температури не вимикаються, а переходять в економний режим підтримки комфортної атмосфери. Це дозволяє скоротити енергоспоживання.

Запитайте у консультанта про додаткові еко-функції. Сучасні кондиціонери мають багато корисних функцій для створення більшого комфорту і зниження енерговитрат. Автоматична підтримка температури і режим «Sleep» дозволяють зберігати комфорт в приміщенні за меншого споживання електроенергії.

Разом з новим кондиціонером встановіть енергоефективний набір від YASNO. Кондиціонер, холодильник, водонагрівач та деякі інші прилади можуть працювати навіть уночі. А двозонний лічильник у складі набору дозволяє сплачувати 50% за спожиті кіловат∙години з 23:00 до 07:00. Це – додаткова економія на рахунках за електроенергію.

«Окрім електроенергії і газу ми пропонуємо широкий вибір продуктів і послуг для створення комфорту в оселі та підвищення енергоефективності. Коли є бажання мати прохолоду вдома і не переплачувати, звертайтесь по консультацію. Разом ми знайдемо максимально ефективне рішення», – додав директор YASNO в Донецькій області Олександр Северін.

YASNO-logo.png