Мирноградська територіальна громада

Донецька область, Покровський район

31.08.2021 13:11

Постачальник YASNO зробив платіжки за газ зручнішими: на що звертати увагу жителям Донеччини?

612e005e30cf8__Рахунок-за-газ-YASNO.jpg

Піклуючись про зручність клієнтів, постачальник електроенергії, газу та енергоефективних рішень YASNO розробив новий лаконічний дизайн рахунків за газ для мешканців Донеччини. Оновлені платіжки за липень вже надійшли у поштові скриньки та Особисті кабінети клієнтів. Як правильно їх «читати» та на що звернути увагу, розповідає постачальник YASNO.

«YASNO як надійний постачальник піклується, щоб кожен клієнт отримував детальну інформацію щодо нарахувань за спожитий газ у найбільш зручному та зрозумілому форматі. Ми прагнемо надавати якісний сервіс та бути корисними для наших клієнтів. Оновлена платіжка містить найважливіші дані, які можуть знадобитися клієнту: реквізити, розшифрування кожного виду нарахування та способи оплати онлайн – швидко, безпечно та без переплат», – розповів директор YASNO в Донецькій області Олександр Северін.

Нова платіжка розділена на чотири блоки, кожен з яких надає споживачу максимум необхідної інформації.

  1. Дані клієнта та постачальника. У лівому боці платіжки розташована така інформація:
  • Реквізити YASNO (ТОВ «Донецькі енергетичні послуги») – ЄДРПОУ, IBAN. Варто пам’ятати, що для кожного району Донеччини діє окремий розрахунковий рахунок (код IBAN), на який потрібно переказувати кошти. Тому при оплаті потрібно вказувати саме той, що зазначений у вашій платіжці;
  • П. І. Б. та адреса клієнта;
  • Особовий рахунок / номер договору на постачання газу та EIC-код газового лічильника;
  • Діючий тариф на постачання газу;
  • Кількість спожитих м3 газу у липні.
  1. Детальний рахунок за послуги з газопостачання. Центральний розділ платіжки, у якому клієнт може знайти усі нарахування:
  • Заборгованість за попередні періоди – несплачена сума за спожитий газ станом на 01.07.2021.
  • Нарахування у липні – сума за фактичне споживання у попередньому місяці згідно з вказаною кількістю м3.
  • Оплати у липні/серпні – сума, яка була сплачена у відповідний місяць.
  • Переплата на 10.08.2021 – цей рядок з’являється, якщо клієнт оплатив суму, більшу за нарахування.
  • До сплати за фактичне споживання – підсумкова сума до сплати за липень разом з існуючою заборгованістю за попередні періоди, якщо вона не була сплачена раніше.
  • Очікуване споживання у серпні – рекомендована оплата за споживання у наступному місяці. Сума відповідає нарахуванню за попередній період та не є обов’язковою до сплати. Проте, сплачуючи її, клієнт може бути впевненим, що він запобігає будь-яким ускладненням, що можуть виникнути при заборгованості в разі несвоєчасної оплати через відрядження, відпустку тощо.
  1. Рекомендована сума до сплати. У віконці справа відображений підсумок розрахунку + сума за очікуване споживання. У порожньому вікні можна вписати суму, яку ви збираєтесь платити. Також у цьому блоці може бути вказано попередження про заборгованість, якщо за цим особовим рахунком не в повному обсязі оплачений спожитий газ.
  2. QR-коди для переходу до онлайн-сервісів, у яких можна розрахуватися за газ без комісії: мобільний додаток, Особистий кабінет або інтернет-банкінг. Цей блок розташований у нижній частині платіжки.