Мирноградська територіальна громада

Донецька область, Покровський район

20.09.2021 15:58

Влітку власники домашніх сонячних станцій Донеччини заробили більше 50 млн грн, – YASNO

614885b65ecba__Просьюмери-Донеччини.jpg

Яскраве літнє сонце дозволило просьюмерам* Донеччини в червні – серпні згенерувати 11,7 млн кВтгод електроенергії та заробити за «зеленим» тарифом 50,9 млн грн. З початку року в Донецькій області кількість приватних сонячних станцій зросла на 38%. Тепер уже 1021 домашня СЕС виробляє «чисту» електроенергію в регіоні. Найбільше їх у Маріуполі (210), Нікольському (138), Мангушському (135) та Лиманському (132) районах. Отримувати дохід від генерації електроенергії можна за допомогою сонячних панелей від YASNO.

Перетворюючи енергію сонця на електричну, частину виробленої електроенергії просьюмери використовують на потреби власної оселі. Якщо прилади споживають менше, ніж згенеровано, надлишок продають у мережу. За це власники домашніх СЕС щомісяця отримують виплати за «зеленим» тарифом, що встановлюється державою. У Донецькій області розрахунки з просьюмерами здійснює постачальник електроенергії, газу та енергоефективних рішень YASNO.

З початку року приватні сонячні електростанції регіону виробили 20,4 млн кВт⋅год електроенергії, а їх власники отримали 88,8 млн грн доходу за «зеленим» тарифом.

«Зелений» тариф в Україні – один із найбільш вигідних в Європі, тому не дивно, що в нашій країні з кожним роком росте кількість просьюмерів. YASNO пропонує клієнтам багато продуктів та послуг для комфорту, енергоефективності та електромобільності, в тому числі і встановлення домашніх сонячних станцій «під ключ». За принципом «єдиного вікна» ми консультуємо, отримуємо технічні умови на необхідну потужність, доставляємо та встановлюємо обладнання, оформлюємо «зелений» тариф і всі документи. Клієнтам непотрібно звертатися в інші організації, вони заощаджують час і гроші», – розповідає директор YASNO в Донецькій області Олександр Северін.

За інформацією Держенергоефективності, станом на липень в Україні більше 35 тисяч домогосподарств встановили приватні СЕС загальною потужністю 933 МВт. Тим, хто тільки замислюється про придбання сонячних панелей, YASNO допомагає розрахувати, як швидко окупиться станція та скільки можна заробити. Зробити це зручно завдяки онлайн-калькулятору на сайті.

*Просьюмери (від англ. prosumer, producer – виробник + consumer – споживач) – домогосподарства, що самостійно виробляють електроенергію для своїх потреб, а надлишок продають у мережу.

YASNO-logo.png